Witam jestem nowym tzw. portalowcem!!! Mam problem Przebieg 35 tys km.Gdy tylko sie zrobi chlodniej tzn mniej niz 5 stopni ,mam problemy z zapaleniem!Gdy przekrece raz kluczyk kontrolka swiec zarowych zgasnie i w tedy odpale czasami nie zalapie albo zalapie po pewnym czasie,a gdy raz przekrece kontrolka swiecy zgasnie spowrotem przekrecam od poczatkiu za drugim razem zgasnie to w tedy odpali.Nie wiem czy mi swiec nie podgrzewa czy co.Bylem w ASo to podlaczyli do komputera kuzwa i powiedzieli ze nic im nie wykazuje i musze zostawic samochod na noc a kurna nie mam jak zostawic bo samochod jest potrzebny !!!i jeszcze jeden problem przy zapaleniu silnika cos mi zaczyna piszczec przy wlocie powietrza z prawej strony od pasazera,!!nie mam pojecia dpiero od kilku dni ,po 1 minucie przestaje cos z klimatyzacja?? mam climatronic
[ Dodano: 20-01-2006, 16:41 ]
OCZYWISCIE,NIE CHODZI MI O DZISIEJSZE MROZY TYLKO O WCZESNIEJSZE DNI,TYGODNIE
Niech jednak sprawdza te swiece a nie marudza. Komputer nic nie pokaze, bo az tak madry nie jest.
To co piszczy to moze byc rolka w rozrzadzie, albo lekko slizgajacy sie pasek(moze byc wilgotny) albo napinacz paska wielorowkowego. Znajac podejscie ASO nie obedzie sie bez zostawienia im auta na noc i wtedy komisyjnego odpalenia.
Co do tych piskow to ja tez cos takiego mam od pazdziernika i wystepuje to tylko w pewnej temperaturze. Ponizej, ani powyzej nie ma tego dzwieku popiskiwania i posykiwania. Jak sie rozgrzeje to tez to znika.
Piszczenie to może być z silnika dmuchawy. Też tak mam. Wypadałoby rozebrać i przesmarować, ale to na wiosnę raczej. Tylko nie mam bladego pojęcia, czy się to da zrobić. :roll:
Sprawdź, czy jak wyłączysz dmuchawę, to przestanie.
Ja byłem w ASO dwa tygodnie temu, i kazałem sprawdzić świece żarowe, bo miałem dziwne " złudzenie apteczne", że rano zaczyna odpalać na dwóch garach, a reszta koników dopiero dojeżdża po chwili. Sprawdzili - są OK. No jak ASO mówi, to chyba rzecz święta :lol: . Poza tym zauważyłem, że po odpaleniu troszkę bardziej klekocze. No i wczoraj rano - jakieś -10 zagdakała tylko na jednym garze. Podgrzałem drugi raz - nooo poszła. W te pędy do ASO ( ale już innego)- i prikaz: zmienić świece!. A koleś z serwisu, że oni najpierw sprawdzą, czy wymieniać. No wqwił mnie lekko :x - jak mówię, że masz wymienić to wymień, a nie filozofuj. Włożyli nowe - i dzisiaj rano- tak na oko -15 - poszła jak burza.Aha, no i to głośniejsze klekotanie ustało - przecież świece grzeją jeszcze chwilkę po uruchomieniu silnika ( dogrzewanie czy jakoś tak).
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Witam jestem nowym tzw. portalowcem!!! Mam problem Przebieg 35 tys km.Gdy tylko sie zrobi chlodniej tzn mniej niz 5 stopni ,mam problemy z zapaleniem!Gdy przekrece raz kluczyk kontrolka swiec zarowych zgasnie i w tedy odpale czasami nie zalapie albo zalapie po pewnym czasie,a gdy raz przekrece kontrolka swiecy zgasnie spowrotem przekrecam od poczatkiu za drugim razem zgasnie to w tedy odpali.Nie wiem czy mi swiec nie podgrzewa czy co.Bylem w ASo to podlaczyli do komputera kuzwa i powiedzieli ze nic im nie wykazuje i musze zostawic samochod na noc a kurna nie mam jak zostawic bo samochod jest potrzebny !!!i jeszcze jeden problem przy zapaleniu silnika cos mi zaczyna piszczec przy wlocie powietrza z prawej strony od pasazera,!!nie mam pojecia dpiero od kilku dni ,po 1 minucie przestaje cos z klimatyzacja?? mam climatronic
[ Dodano: 20-01-2006, 16:41 ]
OCZYWISCIE,NIE CHODZI MI O DZISIEJSZE MROZY TYLKO O WCZESNIEJSZE DNI,TYGODNIE
IMO sprawdź czy wszystkie świece są sprawne (najszybciej metodą "iskrową" - dotykasz do każdej kabelkiem podłączonym do + i jak iskrzy to powinna działać) oraz czy czujnik temperatury nie dostaje kota (tutaj już tylko diagnostyka VAG'iem - odczyt bloków wartości mierzonych).
Nie ma bata - jak rozrusznik kręci wystarczająco szybko to musi palić :wink:
Mi tam pali bez problemu. jak tak czytam posty to zaczynam sie martwić, bo ja wogóle nie mam żadnych problemów ze swoją octavią, i nie wiem czy mam taki dobry egzęplarz czy po prostu będę to miał wszystko tylko przesuniete w czasie. Oby nie wszystko od razu. :diabelski_usmiech
KUŻWA W TYM ASO TO OSTRO W UJA WALA!!!NIE MA BATA STAWIAM GO I JUZ TZN MUSZE GO ZOSTAWIC NA NOCKE ,ALE SAMOCHOD 1,5 ROKU 34 TYS I SWIECE JUZ PADAJA!!!COS TU JEST NIE TAK!!!NAJGORZEJ ZE U NICH ZAWSZE WSZYSTKO JEST OKEJ I CIEZKO IM COS UDOWODNIC!!!ALE BEDE WALCZYŁ ,MOJ CZARNY SZERSZEŃ MUSI BYC ZROBIONY NA CACY!!
MOZE COS WIECEJ KTOS POWIE O TYM PISZCZENIU Z PRAWEJ STRONY OD PASAZERA Z DMUCHAWY CZYLI Z TEJ KRATKI PO WLACZENIU SAMOCHODU,PO PARU MINUTACH PRZESTAJE :twisted:
WIEM WIEM ZE NIE KRATKA :wink: TYLKO CHODZI MI O TE MIEJSCE ,CZYLI SILNICZEK W ASO TEZ TO POWINNI ZROBIC,OCZYWISCIE JAK IM UDOWODNIE TO A BEDZIE CIZKO!!!
DZIEKI I POZDRAWIAM
KUŻWA W TYM ASO TO OSTRO W UJA WALA!!!NIE MA BATA STAWIAM GO I JUZ TZN MUSZE GO ZOSTAWIC NA NOCKE ,ALE SAMOCHOD 1,5 ROKU 34 TYS I SWIECE JUZ PADAJA!!!COS TU JEST NIE TAK!!!NAJGORZEJ ZE U NICH ZAWSZE WSZYSTKO JEST OKEJ I CIEZKO IM COS UDOWODNIC!!!ALE BEDE WALCZYŁ ,MOJ CZARNY SZERSZEŃ MUSI BYC ZROBIONY NA CACY!!
MOZE COS WIECEJ KTOS POWIE O TYM PISZCZENIU Z PRAWEJ STRONY OD PASAZERA Z DMUCHAWY CZYLI Z TEJ KRATKI PO WLACZENIU SAMOCHODU,PO PARU MINUTACH PRZESTAJE
WIEM WIEM ZE NIE KRATKA TYLKO CHODZI MI O TE MIEJSCE ,CZYLI SILNICZEK W ASO TEZ TO POWINNI ZROBIC,OCZYWISCIE JAK IM UDOWODNIE TO A BEDZIE CIZKO!!!
DZIEKI I POZDRAWIAM
po co krzyczysz?????? WYLACZ caps lock!!!!!!!!!!!!!
Maicroft, kolega mackolaczek, jest z białego stoku tak jak niejaki serwisant Beton co Bonda chciał do łapać. I wten sposób kojarząc fakty chyba rozwiązałem zagadke ASO
sorry za OFF Topic
Komentarz